Kunt u dit bericht niet goed lezen, klik dan hier.
 
 
 
 

HET NATIONALE BIBLIOTHEEKCONGRES - EEN TERUGBLIK

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres 2019 zoomden we in op het thema 'diversiteit'. Met ons werk staan we midden in de maatschappij. Een maatschappij met zoveel culturen en generaties, eentje die inmiddels behoorlijk divers is geworden. Lees meer

 
 
 
 
 
 

E-zine als naslag over het congres In dit inhoudelijke e-zine blikken we terug op het congres en de stadssafari's. Het onderzoek over diversiteit wordt besproken, onze Duitse gastsprekers komen aan het woord, een aantal deelsessies van het congres delen we en ook blikken we terug op de stadssafari's via een viertal vlogs. Veel leesplezier!

Sfeerfilm Bekijk de sfeerfilm en krijg een impressie van de dag!

Petra Possel interviewde onze gasten uit het plenaire programma en vroeg hun naar hun drijfveren. De studiogesprekken zijn volledig opgenomen en terug te beluisteren.

Cubiss maakte hun eerste podcast rechtstreeks vanaf het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam over Diversiteit en de bibliotheek.

Presentaties plenaire programma en deelsessies. Op de website van het Nationale Bibliotheekcongres staan diverse presentaties van deelsessies.

Beeldverslag Op de website van het Nationale Bibliotheekcongres is een beeldverslag te vinden van de dag gemaakt door Jacqueline van der Kort (KB).

Ook dit jaar maakte Bibliotheekblad weer een dossier rondom het congres.

 
 
 
 
 
 

DÉ STADSSAFARI'S

We organiseerden dit jaar voor het eerst, de dag voorafgaand aan het congres, een extra programmaonderdeel: de Stadssafari. Op 15 april 2019 gingen zo'n tachtig deelnemers op stadssafari door Rotterdam. Op ontdekkingstocht, om inspiratie op de doen bij organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor diversiteit. Vier deelnemers namen hun camera ter hand en delen in deze vlogs hun ervaringen!
Bekijk de vlogs via het e-zine!

 
 
 
 
 
 

BIEB-A-PALOOZA OVER DIVERSITEIT

Ook in de nieuwste aflevering van Bieb-a-palooza, talkshow voor bibliotheekprofessionals, staat het onderwerp 'diversiteit' centraal. In de uitzending blikken we kort terug op het congres en kijken we daarna vooruit. Wat betekent diversiteit voor bibliotheken? En hoe maak je echt de verbinding met je gemeenschap?

Presentatrice Eveline van Rijswijk interviewt achtereenvolgens Bouchra Talidi (Programmamanager Diversiteit en Inclusie bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Deirdre Carasso (directeur Stedelijk Museum Schiedam) en Theo Kemperman (directeur/bestuurder Bibliotheek Rotterdam).

 
 
 
   
 
 
 

CONTACT

Heeft u naar aanleiding van het congres nog vragen? Neem dan gerust contact op met: Loes van Eijk projectleider (06-46085219) of Martine Klaassen, corporate communicatie (06-21862932)