× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen Contact

Wim Markus

Marcel Nijmeijer

Marco Gerritsen

 

Verbonden technologieën voor de gemeenschap van vandaag

In de loop van de digitale transformatie en de groeiende verwachtingen van onze smartphonemaatschappij worden bibliotheken geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Het mediagebruik, de aandacht spanne en ook de manier van onderwijs veranderen. De bibliotheek is een feel-good plek om te ontmoeten, studeren en rond te snuffelen. De bibliotheek bereikt uw gemeenschap niet meer in analoge vorm, maar in toenemende mate digitaal. Er is vraag naar moderne communicatieplatforms, netwerktechnologieën, cloudgebaseerde diensten en duurzame, veilige complete systemen. Daarnaast is er de wens van de lezers om flexibel en onafhankelijk van het personeel een bibliotheek te bezoeken. bibliotheca creëert hiervoor toekomstgerichte oplossingen en concepten.

Transformeer bibliotheken: koppel de analoge aan de digitale wereld

Bibliotheken moeten in het digitale tijdperk hun traditionele rol aanpassen, een beter inzicht krijgen in de behoeften van de gemeenschap en een passend aanbod hiervoor bieden. Dit vereist dat bibliotheken gelijke tred houden met de continue technologische veranderingen.
Breng medewerkers in contact met de gemeenschap. Verschaf innovatieve oplossingen aan gebruikers. Sla nieuwe wegen in met uw bibliotheek.
Een succesvolle klantbenadering in de zin van "de mens staat centraal" is tegenwoordig belangrijker dan ooit voor bibliotheken.

 

Flexibele openingstijden met Open Library

Het streven is om de bibliotheek open te stellen wanneer bezoekers tijd hebben, dus ook buiten de bemande uren. open+ access heeft zich inmiddels in Europa bewezen als een populaire en betrouwbare oplossing om bezoekers flexibele, langere openingstijden te bieden. Daarnaast zien bibliotheken in coronatijden het gebruik van open+ als de ideale mogelijkheid om hun medewerkers en gebruikers te beschermen en directe contacten te minimaliseren.
Bibliotheek Putten heeft onlangs zijn openingstijden met 86 procent uitgebreid met open+ access.

 

Lees onze klantervaring.

Grotere veiligheid: gerichte controle van bezoekersaantallen

In het licht van de huidige coronaregels biedt bibliotheca twee nieuwe softwaremodules: open+ count en open+ reserve. Bibliotheken kunnen zo klantgericht hun dienstverlening verbeteren en de werkdruk bij hun medewerkers wegnemen. U kunt zo in realtime de toegang van bezoekers tot de bibliotheek aansturen en continu het aantal bezoekers volgen. Bovendien kunnen klanten vooraf het tijdslot voor hun bezoek reserveren om wachttijden bij beperkte toegang te voorkomen.

 

Lees meer op onze website.

Zelfbediening + laadstation voor tablets

Tablets zijn bij uitstek geschikt om de leesvaardigheid en mediavaardigheid te bevorderen. Hoe eenvoudiger het is om content op tablets te gebruiken en om de apparaten daarna weer snel automatisch leeg te maken en op te laden, hoe groter het gebruiksgemak. In tegenstelling tot pc's kunnen tablets overal flexibel in de bibliotheek worden gebruikt: surfen, spelen, leren en onderzoeken, met maximale privacy op uw favoriete plek!
Een functioneel laad- en updatestation met veilige, krachtige Samsung-tablets: Hublet genaamd.

 

Download de brochure.

Kent u onze webinars en onze nieuwsbrief?

Bibliothecarissen uit heel Europa en de Verenigde Staten beschrijven hun praktijkervaringen over tal van onderwerpen. Al zes maanden lang hebben we tot wel 500 deelnemers bij al onze webinars. We deze succesvolle reeks voort met nieuwe onderwerpen.
Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw contactgegevens en interesses aan ons door te geven als u op de hoogte wilt blijven van trends, toekomstige webinars, praktijkervaringen van klanten of onze nieuwe systemen. Bij voorbaat dank hiervoor!

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

naar boven