Voorstel indienen

Uw idee is goud waard
Het Nationale Bibliotheekcongres is úw congres. Het programma wordt grotendeels samengesteld met uw inbreng. Ook dit jaar vragen we u weer om met vernieuwende, spannende en originele ideeën te komen en een programmaonderdeel te verzorgen. Dan krijgen we ook dit jaar een congres dat informeert en inspireert voor en dankzij u!

De spelregels
Vul het formulier in en schrijf een concrete, beeldende en wervende tekst waaruit de programmaraad én uw collega’s een duidelijk beeld krijgen van wat u wilt gaan doen op het Nationale Bibliotheekcongres 2018. De eerste en tweede spreker van een geaccordeerd voorstel krijgen gratis toegang tot het congres. De derde, vierde en volgende sprekers betalen het deelnemerstarief. 

NIEUW! Het publiek deelt sterren uit
Tot en met 19 november kunt u uw voorstel indienen. De tekst van uw voorstel wordt tussen 21 november en 4 december gepubliceerd op deze website. In die twee weken beoordeelt het publiek de voorstellen door sterren uit te delen. Zorg er dus voor dat u helder en wervend uw voorstel beschrijft. Vanaf 21 november kunt u uw eigen campagne beginnen. Informeer dan uw gehele professionele netwerk over uw voorstel en vraag ze op uw voorstel te stemmen. Hoe u dat kunt doen, daarover ontvangt u later meer informatie.

Belangrijke data
STAP 1: Uiterlijk 19 november: aanleveren voorstel
STAP 2: Het publiek deelt sterren uit van 21 november tot 4 december: beoordeling van uw voorstel door het publiek
STAP 3: Tussen 13 en 18 december ontvangt u een terugkoppeling. Ook als uw aanvraag niet gehonoreerd is, ontvangt u bericht
STAP 4: Aanvraag gehonoreerd? De Programmaraad nodigt u uit om uw voorstel uit te voeren en maakt met u vervolgafspraken
STAP 5: Uiterlijk 2 februari 2018 moet uw voorstel definitief zijn

Publiek en programmaraad
Uit de best beoordeelde voorstellen door het publiek én de programmaraad, selecteren we een aantal sessies om op het congres te programmeren. Met speciale vermelding. Belangrijke criteria zijn:

  • Is het voorstel relevant voor een grotere groep?
  • Is het voorstel inspirerend?
  • Is het voorstel innovatief en/of ondernemend?
  • Is het voorstel interessant voor anderen?

Hoe omschrijft u uw voorstel?

  1. Pakkende titel programmavoorstel
  2. Korte, kernachtige en wervende formulering van uw voorstel
  3. Waarom moet uw voorstel geselecteerd worden? Wat hebben anderen eraan?
  4. Voor wie, voor welke doelgroep is uw voorstel geschikt?
  5. Drie trefwoorden (hashtags)

Klik hier voor een voorbeeld.